Taxaties

Taxaties
Bij de aankoop van een woning wil een hypotheekverstrekker graag weten wat uw nieuwe huis waard is. Daarom is een woningtaxatie noodzakelijk en vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Een taxatie is echter niet altijd nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor een nieuwbouwwoning waar u na oplevering direct intrekt of als u de woning uit eigen middelen financiert. Maar meestal kunt u niet om een taxatie heen.  Bij Alex van Keulen makelaars en taxateurs  bent u verzekert  van een objectief taxatierapport bij een taxatie in Almere.

Wanneer taxeren?
Doorgaans wordt er getaxeerd als het voorlopig koopcontract getekend is. Als een koper het pand onder voorbehoud financiering koopt, gaat de koop pas door als de financiering rond is. Dit staat in de ontbindende voorwaarden. Het is dus aan te raden om de taxatie te laten uitvoeren voor de verloopdatum van deze voorwaarden. Een taxatierapport laat uw leenmogelijkheden zien en geeft uitsluitsel of u voldoende kunt lenen om uw nieuwe huis te financieren.

Wat doet een taxateur?
Bij een taxatie in  Almere van een door u aangekochte woning wordt er naar diverse punten gekeken. Door het uitvoeren van een taxatie ligt voor alle partijen vast wat de waarde is van de koopwoning. De waarde is belangrijk omdat de waarde van het huis het onderpand is van de geldlening. Is het huis minder waard dan wat u ervoor heeft betaald? Dan kan een hypotheek lager uitvallen of geweigerd worden. Een gevalideerde woningtaxatie is daarom belangrijk. Een taxateur let onder andere op de ligging en de omgeving van de woning. Maar ook kijkt hij naar de inhoud en het oppervlak van de woning, de onderhoudstoestand en hoe energiezuinig de woning is. Al deze zaken worden vastgelegd in een deskundig rapport.

Waarom een woningtaxatie door Alex van Keulen makelaars en Taxateurs?
Een taxatie laat u uitvoeren door een professional. Wij zijn een erkend taxateur met de nodige jaren ervaring met taxaties in Almere. Met een concurrerend tarief en een snelle taxatie verzekert u zichzelf van een prima keuze.